Uiteraard ga ik graag met u in gesprek over de meerwaarde die ik graag wil bieden aan uw organisatie. Maar op deze pagina leest u meer over wat mensen met wie ik heb mogen samenwerken van mij vinden.

“Romke heeft als Tweede Kamerlid laten zien dat hij als geen ander in staat is om ondernemerschap, maatschappelijke initiatieven en bestuur bij elkaar kan brengen. Voor praktische oplossingen en een positieve impact. Dat doet hij altijd met een scherpe kritische blik en oog voor een goede sfeer en samenwerking.”

Rob Jetten, Minister voor Energie & Klimaat, partijleider D66.

“Romke is in zijn periode in de Tweede Kamer een sterkhouder geweest voor alle MKB’ers in Nederland en voor MKB Nederland in het bijzonder. Een ondernemer in de Kamer maakt echt het verschil. Als voorzitter van MKB.NL ben ik hem dankbaar voor de prettige samenwerking.”

Jacco Vonhof, Voorzitter MKB Nederland

“Romke de Jong heb ik leren kennen als een gedreven Kamerlid die constructief werkt aan oplossingen voor ondernemers. Met kennis van zaken. Iemand die verschillen overbrugt. Het is zonde dat hij de landelijke politiek verlaat.”

Micky Adriaansens, Minister van Economische Zaken & Klimaat

“Romke is ondernemend, open, pragmatisch, doortastend, eerlijk, gedreven door de publieke zaak en bovenal een toffe Fries.”

Prins Constantijn van Oranje-Nassau, Special Envoy Techleap.nl, Member of the Investment Committee at the Dutch National Growth Fund.

“Als staatssecretaris van Financiën heb ik Romke de Jong leren kennen als iemand die het bedrijfsleven goed begrijpt, maar ook de politiek. En op beide terreinen ook deskundigheid en ervaring heeft . Dat is een niet veelvoorkomende , maar zeer belangrijke combinatie van competenties. Hij is daarnaast resultaatgericht , betrouwbaar ( afspraak=afspraak) en proactief.”

Marnix van Rij, Staatssecretaris Fiscaliteit en Belastingdienst

“Je kon in zijn kamerlidmaatschap goed merken dat Romke zelf ondernemer is. Hij kwam onder andere met concrete ideeën om het krijgen van kleinere financieringen makkelijker te maken, garantieleningen voor verduurzaming van MKB’ers te organiseren en de regeldruk voor ondernemers te verminderen. Bovendien werd zeer gewaardeerd dat hij op maandag op zijn reis naar Den Haag altijd ondernemers bezocht.”

Ingrid Thijssen, Voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW

“Ik heb Romke de Jong leren kennen als een deskundig en betrokken Kamerlid. Hij heeft vanuit de Tweede Kamer als MKB woordvoerder een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van het ondernemersklimaat in Nederland. Daar ben ik hem dankbaar voor.”

Hans Biesheuvel, Oud voorzitter en bestuurslid van ONL voor ondernemers

“Romke is een mateloos gedreven en tegelijk enorm sympathieke collega. Hij staat bol van de ideeën, weet mensen ‘aan’ te zetten om ze voor elkaar te krijgen en is een geweldige verbinder geweest in het team van 24 kamerleden en 60 medewerkers”.

Jan Paternotte, Fractievoorzitter in de Tweede Kamer der Staten-Generaal voor D66

“Romke de Jong is een pragmatische ondernemer en politicus. Door zijn kennis en zijn ondernemende houding is hij in staat snel zijn doelen te verwezenlijken.”


Hans Vijlbrief, Staatssecretaris Mijnbouw

“Een oprechte ras-ondernemer met een groot groen en sociaal hart. En een topambassadeur voor de regio, in het bijzonder voor zijn geliefde Friesland.”


Paul van Meenen, Senator, fractievoorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal voor D66

“Romke is een fijne en deskundige collega. Een echte ondernemer in de Kamer. De samenwerking op financiën en economische zaken was uitstekend.”

Chris Stoffer, Fractievoorzitter in de Tweede Kamer der Staten-Generaal namens de SGP.

“Romke is een bevlogen groene ondernemer: energiek, iemand die kan motiveren en delegeren. Collegiaal in de samenwerking en een warm hart voor de publieke zaak.”


Steven van Weyenberg, Minister van Financiën